|


MENUForside > Svar på spørgsmål

Svar på spørgsmål

Gælder købeloven for leasing?

Nej, fordi du ikke køber bilen, så glder købeloven ikke, det er derfor meget vigtigt at du kigger kontrakten grundigt igennem.

Hvad sker der hvis leasingbilen totalskades?

Fordi leasingselskabet ejer bilen, er det selskabet og ikke dig, der får udbetalt erstatning ved totalskade. Til gengæld skal du heller ikke ud og købe en ny bil. De fleste leasingselskaber leverer en ny bil, og du skal blot underskrive en ny leasingaftale. Hvis du er uden skyld i totalskaden, tilbyder flere leasingselskaber, at du kan få startydelsen forholdsvist tilbage. Du kan altså gå glip af en større sum penge, hvis du er uheldig. Spørg derfor dit leasingselskab, hvordan du er dækket ind.

Kan der opstå problemer når bilen skal afleveres igen?

Ja, leasingselskaberne kræver, at du afleverer bilen i driftsklar og uskadt stand, men åbner jo for fortolkning, for hvad vil det helt nøjagtigt sige?. Alle kontrakter indeholder dog klausuler om bilens stand ved tilbageleveringen, men formuleringerne er meget variereret. Sørg for at der er så lidt mulighed for fortolkning som muligt i kontrakten.

Hvad er forskellen mellem privatleasing og erhvervsleasing?

Er du selvstændig erhvervsdrivende, kan diverse driftsudgifter fratrækkes i regnskabet. Den ekstraordinære leasingydelser og den månedlige leasingydelse er fuld fradragsberettiget, og vægtafgiften og forsikringspræmien kan modregnes i regnskabet. 
 
Ved privat leasing kan du ikke fratrække noget som helst på selvangivelsen.

Koster det noget at opstarte en leasingaftale?

Du betaler en startydelse, der typisk ligger på mellem 5-20 pct. af bilens værdi samt en løbende ydelse i kontraktperioden. Du kan godt ’forhandle’ den månedlige ydelse (finansiering) på bilen, hvis du lægger en større startydelse i udbetaling. Hvis du vælger at lægge en stor startydelse, vil den løbende ydelse blive mindre – og omvendt. Startydelsen er en del af den samlede leasingydelse og refunderes ikke ved aftalens ophør.

Har man fortrydelsesret ved leasing? 

Fordi købeloven ikke gælder for leasing så kan du ikke bruge de regler der står i den. Mange leasing selskaber giver dog en mulighed for fortrydelse, men den er ofte dyrt købt. Hvis du er usikker på om du skal bruge bilen i hele perioden, så er leaing nok ikke den bedste løsning for dig. Find ud af hvad det koster dig at have den i hele perioden og regn med at det er der det kommer til at koste dig. Hvis der kan komme ændringer indtægter og udgifter som gør at du ikke har råd til at have bilen, så lad være at lave en leasing aftale.

Er det generelt billigere at lease en bil?

Nej. Der er 2 grundregler som man skal kigge på når man leaser bil. Hvis du køre meget eller lidt er det normalt ikke en fordel. Normalt skal du også op i en vis prisklasse får det kan betale sig, fordi der er stor afskrivning på de biler. Der er dog på det seneste kommet nogle gode leasing tilbud på mindre bilen, som er ved at være konkurrencedygtige.

Hvornår skal min leasingbil til service? 

Det er forskelligt fra mærke til mærke. Normalt er det dig der skal sørge for at bilen kommer til service. Det er vigtigt at du sørge for det, for ellers kan der ligge en stor ekstra regning til dig når du aflevere bilen.

Du er her: Svar på spørgsmål - Alt om billeasing

Leasing af biler  
|