|


MENUForside > Gode råd om billeasing

Gode råd om billeasing

1) Læs kontrakten grundigt
Der er stor forskel på, hvad de forskellige udbydere skriver i deres kontrakter, så l æs kontrakten grundigt, inden du skriver under på den.

2) Opsigelsesfristen
Undersøg, hvor lang opsigelsesfristen er. Hvis dine kørselsbehov ændre sig, så er det vigitgt at vide hvad det koste at komme ud af kontrakten. Mange leasingudbydere har lange opsigelsesperioder, hvis du ønsker at opsige kontrakten før tid, så det kan være meget dyrt at komme ud af kontrakten.

3) Hvem har ansvaret for reparationer
Hos mange leasing udbydere er det dig, der skal indberette eventuelle fejl og mangler. Hvis det er det og du undlader at gøre det, så kan det blive meget dyrt for dig. Det han nemlig stort betydning for den pris udbyder kan få for bilen.

4) Hvem der må køre i bilen og hvor
Leasingudbyderne har ofte skrevet en række betingelser i kontrakten, som kan begrænse hvor bilen må køre og hvem der må køre den.

5) Kriterierne for bilens stand ved kontraktophør
Tjek hvilke kriterier der er ved vurderingen af bilens stand, når kontrakten udløber. Tjek hvem der skal betale, hvis der skal udbedres noget, når kontrakten udløber og sørg for at det er tydeligt. Hvis det ikke er tydeligt så sørg for at det bliver det. Mange at udbyders kontakter er åbne for fortolkning, og udbyder vil altid vil altid lave den fortolkning der er bedst for ham.

6) Hvad koster det at køre ekstra km
Hvis du kører flere kilometer end aftalt i kontrakten, skal du betale for de ekstra kilometer, du har kørt. Tjek hvad det koster dig pr. kilometer.

7) Er service og vedligehold skal være en del af kontrakten
Du bør ikke indgå en aftale om leasing, uden at kontrakten dækker service, vedligeholdelse og reparation af mekaniske sliddele.

8) Får du refunderet udbetalingen ved skade eller totalskade
Tjek om du kan få refunderet en del af den ekstraordinære leasingydelse, den udbetaling du lægger, hvis du uden skyld skader eller totalskader bilen. Nogle kræver ny udbetaling hvis du totalskader bilen.

Du er her: Gode råd om billeasing - Alt om billeasing

Leasing af biler  
|